İsrailli Rehinelerin Aileleri Netanyahu'yu Protesto Etti

TAKİP ET

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, meclisteki konuşması sırasında Hamas tarafından rehin tutulan kişilerin aileleri tarafından protesto edildi.

İsrail meclisinde konuşma yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Gazze'de savaşın devam edeceğini, esirlerin evlerine dönmesi için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi.

"Askeri baskı olmadan 100'den fazla rehinenin serbest kalmasını sağlayamazdık" ifadelerini kullanan Netanyahu, Hamas ile yapılan esir takasında 81 kişinin yanı sıra çeşitli anlaşmalarla 100'den fazla rehinenin İsrail güçlerinin saldırıları sayesinde serbest bırakıldığını söyledi.

Netanyahu'nun, kurtarılan rehinelerin askeri baskı yoluyla kurtarıldıklarını, ancak geri kalan esirlerin kurtarılması için zamana ihtiyaç duyduklarını söylemesi üzerine mecliste bulunan bir rehine yakını "Zamanımız kalmadı!" şeklinde bağırarak itiraz etti.

Bunun üzerine diğer rehine yakınları da hep bir ağızdan"Şimdi!" diyerek bağırmaya başladı ve rehinelerin derhal evine dönmesini istedi.

Gazze’deki çatışmalara kasım sonunda verilen 7 günlük ateşkeste 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

İsrail’e göre Gazze’de halen 129 İsrailli rehine bulunuyor.

netanyahu israil rehine protesto