İstanbul, Ankara ve İzmir'de Kaçak Göçmen Denetimi: 129 Kişi Yakalandı

TAKİP ET

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Ankara ve İzmir'de düzensiz göçmenlere yönelik yılbaşı gecesi düzenlenen "Kalkan-6" operasyonunda 129 kaçak göçmenin daha yakalandığını bildirdi.

AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, Ankara ve İzmir'de kaçak göçmenlere yönelik yılbaşı gecesi düzenlenen "Kalkan-6" operasyonunda 121 kaçak göçmenin yakalandığını belirtti.

"Kalkan-6" operasyonu kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de sahada görev yapan polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerince 59 Mobil Göç Noktası aracında denetimler yapıldığını ifade eden Yerlikaya, 5 bin 179 kişinin göç noktalarında kontrol edildiğini ve 129 kaçak göçmenin yakalandığını bildirdi.

Sosyal medya hesabından İstanbul'da 20 sabit, 32 gezici olmak üzere 52 Mobil Göç Noktası aracında 156 uzman personelin görev aldığını aktaran Yerlikaya, "Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde toplumsal alan, meydan, park, metro ve metrobüs çıkışında denetimler yapıldı" bilgisini verdi.

 

 

 

Yerlikaya, X platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, "İnsan kaçakçılığı yaparak, Türkiye'yi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine fırsat vermeyeceğiz" ifadesinde bulundu.

20 İlde Kaçak Göçmen Operasyonu: 1510 Kaçak Göçmen ve 74 Organizatör Yakalandı

kaçak göçmen operasyon