İstanbul Barosu Etkinliğinde Tuhaf Sözler: Köpek Saldırıları Çok Normal, Beraber Yaşıyoruz

TAKİP ET

İstanbul Barosu tarafından düzenlenen "Hayvan Hakları Merkezi Kurultayı"nda konuşan Prof. Dr. Ebru Yalçın'ın sözleri sosyal medyada tepki çekti.

"Yasaklanması gereken kim? Önce onu konuşmak gerekiyor. İnsan mı, yoksa hayvan mı?" sözleriyle başladığı konuşmasında başıboş köpeklerin insanlara saldırılarının doğal olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ebru Yalçın, köpeklerin insanlara saldırdığı videoları bazen izlediğini belirttiği konuşmasında "Maalesef yüzde 80'i insan hatası. Bir, çocuklar kaçıyorlar. İkincisi, gidip müdahale ediyorlar. Hiç tanımadıkları köpeklere yakından temas ediyorlar" dedi.

"Köpeklerin 'background'ına bakılması gerektiğini" söyleyen Yalçın, "Bütün köpekler ısırabilir. Tehlikeye yol açabilecek ırklar da önlem altına alınabilir. Fakat önlemi kimde alacağız? İnsanda alacağız, hayvanda değil" diye konuştu.

"Çok Normal, Beraber Yaşıyoruz"

"Köpek saldırıları var mıdır, vardır. Köpek saldırıları çok normal, olacaktır. Beraber yaşıyoruz" diyen Yalçın, "Ortada bir gerçek var. Köpek saldırıları oluyor mu, oluyor, olacak da. Ne siz bir ırkı yasakladığınızda bu iş bitecek, ne de bütün hayvanları barınağa koyduğunuzda bu iş bitecek. Bu çok normal bir şey" ifadelerini kullandı.

"Kimse Kimsenin Sahibi Değil"

Köpeğin "sahibi" ifadesini kullanmadığını belirten Yalçın, "Bakın sahipleri demiyorum. Bu kelimeden hiç hoşlanmıyorum. İş başka noktalara gidiyor. Kimse kimsenin sahibi değil. Sadece beraber yaşamayı seçiyoruz" dedi.

Köpeğe ve Haklarına Saygı Duymak Zorundasınız"

"Köpeği sevmeyebilirsiniz ama köpeğe ve haklarına saygı duymak mecburiyetindesiniz" diyen Yalçın, "İnsanoğlu olarak kendimizi çok üstün ve akıllı bir varlık olarak görüyorsak o zaman üstümüze düşeni yapmamız gerekiyor. Tabi ben çok üstün olduğumuzu düşünmüyorum, eşit olduğumuzu düşünüyorum aslında" ifadelerini kullandı.

"Peki Çocuk Ne Yaptı?"

"Biz mi köpeği eğitiyoruz, yoksa köpek mi bizi eğitiyor diye düşünüyorum. Hani oyun oynuyoruz falan, onlar mı bizi oynattığını düşüyor belki de" diyen Yalçın, köpeklerin çocuklara saldırılarına ilişkin "Peki çocuk ne yaptı? Veya sen neredeydin?" diye sordu.

 

istanbul barosu etkinliğinde tuhaf sözler köpek saldırıları çok normal beraber yaşıyoruz