İstanbul Barosu'nda Atatürkçüler Bölündü, PKK Sempatizanlarının Bulunduğu Koalisyon Baroyu Ele Geçirebilir

TAKİP ET

İstanbul Barosu seçimlerinde Kürtçü terör örgütü PKK sempatizanı gruba ilişkin iddialar gündeme geldi.

Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu'nun yeni başkanının seçileceği 52'nci Genel Kurul toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek olan genel kurulda 8 avukatlık grubundan 9 aday başkanlık için yarışıyor. 

Yarışan başkanlardan birisi ise Hasan Kılıç. Hasan Kılıç'ın PKK sempatizanlarıyla işbirliği yaptığı konuşuluyor. 

Dile getirilen iddialarda Hasan Kılıç'ın "Özgürlükçü Demokrat Avukatlar" (ÖDAV) ile işbirliği yaptığı ve yönetim kurulu listesinde bu gruptan isimlerin bulunduğu belirtiliyor. 

Özgür Hukukçular Derneği genel kurulunda salona "Rojava Devrimini selamlıyoruz", "Rojava Devrimi Kadın Devrimidir" gibi pankartlar asıldı. Grubun Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile yakın ilişkilerinin olduğu biliniyor. 

 

Öte yandan Atatürkçü avukat grubu Önce İlke'nin ikiye bölünmesi nedeniyle İstanbul Barosu seçimlerini yönetim kurulu listesinde PKK sempatizanlarının yer aldığı Hasan Kılıç'ın kazanabileceği ifade ediliyor.

Önce İlke'nin adayı Filiz Saraç oldu. Yönetim kurulu listesinde gençlere fırsat verilmediği gerekçesiyle Önce İlke'den ayrılan Önce Avukat grubu ise şu anda daha popüler, bu grubun adayı ise Elif Görgülü. 

İddialar nedeniyle avukatlar arasında tartışmalar yaşanıyor. 

 

istanbul barosu atatürkçüler önce ilke önce avukat hasan kılıç pkk