İstanbul Barosu'nun Başkanı Filiz Saraç Oldu

TAKİP ET

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun adayı Filiz Saraç kazandı.

Dünyanın en büyük barosu olarak belirtilen ve 56 bin 944 avukatın kayıtlı olduğu 9 adaylı İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Filiz Saraç kazandı.

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nun ikinci gününde baro başkanlığı için Haliç Kongre Merkezi'nde 09.00'da başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi.

Toplam sayılan oyun 23 bin 918 olduğu seçimde 7 bin 101 oy ile oyların yüzde 29,69'unu alan Filiz Saraç, seçimi kazandı. PKK sempatizanlarıyla işbirliği yaptığı ileri sürülen Hasan Kılıç oyların yüzde 27,03'ünü, Mustafa Gökan Ahi ise yüzde 19,90'ını aldı.

İstanbul Barosu'nda Atatürkçüler Bölündü, PKK Sempatizanlarının Bulunduğu Koalisyon Baroyu Ele Geçirebilir

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından konuşma yapan İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Filiz Saraç, “Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul Barosu, 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzun ilk kadın başkanı olmanın onuru yaşatan İstanbul Baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum. Huzurunda saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Filiz Saraç, 144 yıllık baronun ilk kadın başkanı oldu. 

istanbul barosu filiz saraç önce ilke çağdaş avukatlar grubu