İstanbul Beşiktaş'taki Hazine Arazisi Mehmet Şimşek'in Arkadaşına Satıldı İddiası

TAKİP ET

Birgün Gazetesi'ndeki haberde İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Beşiktaş'taki bir kamu arazisinin AKP'li Bakan Mehmet Şimşek'in arkadaşına satıldığı iddia edildi.

Birgün Gazetesi'ndeki haberde İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Beşiktaş’taki bir kamu arazisinin AKP'li Bakan Mehmet Şimşek'in arkadaşına satıldığı iddia edildi.

Kamu kuruluşu Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Beşiktaş Akat’taki arsa için içlerinde Kubba İnşaat'ın da bulunduğu bir ortaklık ile sözleşme imzalandığını belirtti.

Yapılan açıklamada, “İstanbul Beşiktaş Akat Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin sözleşmesi Yiğit Enerji, Kubba İnşaat ve DBH Global İnşaat iş ortaklığı ile 07 Eylül tarihinde imzalanmıştır” denildi. Arazi üzerine yapılacak projeden toplam 7 milyar 52 milyon TL gelir sağlanacağı ve bu gelirin yüzde 40’ının Emlak Konut’a bırakılacağı açıklandı.

Öte yandan sözleşme imzalanan üç şirketten Kubba İnşaat sahibi Hayrullah Kubba'nın AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in arkadaşı ve Batmanlı hemşehrisi olduğu ortaya çıktı. Kubba'nın, Gaziantep Medical Park Hastanesi'nin de sahibi olduğu biliniyor. Mehmet Şimşek'in Gaziantep'e giderek Hayrullah Kubba'nın kızını Ankara'daki bir komşusuna istediği geçtiğimiz yıl yerel basında haber olmuştu.

Bununla beraber Muğla'nın Bodrum ilçesindeki hazine arazisi yine Kubba Ailesi'ne satılarak haber olmuştu.

hayrullah kubba kimdir mehmet şimşek hayrullah kubba kubba inşaat