İstanbul Beykoz'da 111 Bin Metrekarelik Arazi İmara Açılıyor

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beykoz'da 111 bin metrekarelik tarım alanını imara açarak 'ticaret alanı' ilan etti.

Parselin 61 bin metrekaresine 2 katı geçmeyecek AVM, otel, çarşı finans kurumu gibi ticari birimler inşa edilebilecek. Söz konusu arazi, daha önce ormana yapılması gündeme gelen 553 adet villa projesinin ortasında bulunuyor.

Sözcü'nin haberine göre, 2018 yılının temmuz ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz'da Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına 553 adet villa projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatmıştı. Projenin dört ayrı parsel üzerinde yükselmesi planlandı.

Villalar, özel orman alanında kalan üç ayrı parsele inşa edilecek 267 numaralı 111 bin metrekarelik tarla niteliğindeki parsele de 20 adet otel ve 13 adet spor tesisi yapılacaktı. Kasım 2018'de bu proje için alınan “ÇED gerekli değildir” kararında 267 numaralı parsel proje dışına çıkartılarak spor tesisi ve otellerden vazgeçilmişti. Şimdi bakanlık proje dışına çıkarılan 111 bin metrekarelik tarım arazisi için yeni plan hazırlayarak askıya çıkardı.

istanbul beykoz istanbul beykoz tarım arazisi imara açıldı imar izni imar