İstanbul Boğazı'ndaki Yalılar El Değiştiriyor: En Büyük Alıcı Araplar

TAKİP ET

Türkiye'nin her bir köşesi Araplara peşkeş çekiliyor.

Son bir yılda İstanbul Boğazı’ndaki yalıların yüzde 3’ü el değiştirdi. Milyonlarca dolara satılan yalıların en büyük alıcısı ise zengin Araplar.

Cumhuriyet’ten Şehriban Kıraç’ın haberine göre,  İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, "Yalı piyasası çok özel bir piyasa. Çok aktif değildir. Yalı fiyatları 20-30 milyon dolar olduğu için bunu ya bir Arap zengin ya da Türk zengin alıyor" dedi.

Bir emlak sitesine 27 Temmuz tarihinde verilen ve Rumelihisarı’nda satılık olan tarihi yalının fiyatı 1 milyar 650 milyon TL. Sitede İstanbul’da Boğaz dışındaki yerlerin çoğunda da yüzlerce satılık yalı ilanı bulunuyor.


Yüzde 3'ü El Değiştirdi


Cumhuriyet'in haberine göre EVA Gayrimenkul Değerleme Yöneticisi Serkan Bal da İstanbul Boğazı’nda yer alan yalıların yaklaşık yüzde 2-3’ünün son bir yıl içerisinde el değiştirdiğini belirtti. Bu el değişimlere miras durumu ve gizliliği korunarak gerçekleşmiş satışların dahil olmadığını vurgulayan Bal, "Satışa çıkarılan taşınmazlar piyasa değerlerine yakın ve gerçekçi bir rakam aralığında ise uzun sürmeden satışlar gerçekleşiyor" dedi. 

Şu anda İstanbul’un Avrupa ve Anadolu yakasında aktif olarak 50’ye yakın yalının satılık olduğunu ifade eden Bal, 2021 Haziran-Temmuz dönemi ile bu yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında TL bazında yalı fiyatlarında yüzde 100’ün üzerinde değer artışı olduğunu aktardı. 

yalı yalı fiyatları istanbul istanbul boğazı araplar yalılar el değiştiriyor