İstanbul Boğazı'nda Balıkçı Ağına Mayın Takıldı

TAKİP ET

İstanbul'da ava çıkan balıkçıların ağına patlamış mayın takıldı.

Balıkçılar av yasağının kalkmasıyla beraber İstanbul Boğazı'na akın etmeye başladı. Yavuz Selim Köprüsü yakınlarında ava çıkan balıkçılardan birinin ağına patlamış mayın takıldı. Mayını görünce şaşkına dönen balıkçılar sahil güvenlik ekiplerine haber verdi. Balıkçıların ihbarı üzerine bölgeye gelen sahil güvenlik ekipleri, mayının çıkarıldığı tekneyi Poyrazköy limanına çekti. 

Llimana gelen bomba imha uzmanları mayını inceleyerek tespitlerde bulundu. İncelemelerin ardından mayın kamyona yüklenirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Mayını bulan tekne sahibi Osman Yıldırım, "Biz balıktan geldik. Teknemi limana bağladım. Daha sonra ekmek almaya gitmiştim. Sahil güvenlik ekipleri anons yaptı. Buradaki tekneleri çekmemizi söylediler. Ben geldim limana, daha sonra sahil güvenlikteki komutanla konuştum. Burada ne olduğunu sorduğumda denizde mayın bulunduğu ve bir balıkçı teknesinin ağlarına takıldığı söylendi. Emniyet açısından teknemizi kaldırmamız istendi. Patlama olabilir diye komple sahili ve plajı kapattılar. İki, üç saat sürdü. Olay yerinde gereken emniyet sağlandı. Bomba imha ekipleri geldi. O mayını bulan balıkçı teknesini de alıp götürdüler" dedi.

istanbul boğazı mayın balık tekne bulundu