İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kendi Asgari Ücret Tarifesini Açıkladı

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye personeli için 2021 yılında asgari ücretin net 3 bin 100 lira olacağını açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4'üncü toplantısının ardından 2021 asgari ücreti 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandı.

https://www.tamgaturk.com/haber/asgari-ucret-belli-oldu-22234.html

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kararın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile belediye personelinin maaşının net 3 bin 100 lira olacağını açıkladı. İmamoğlu paylaşımında şöyle dedi: 

"1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz."

Öte yandan CHP asgari ücret için TBMM'de yasa teklifi vermiş ve vergiden muaf şekilde 3 bin 100 lira olması gerektiği açıklanmıştı. CHP'nin bu teklifinin ardından CHP'li belediyelerden açıklamalar gelmişti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye personelinin maaşının en az 3 bin 100 lira olacağını açıklamıştı. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'de en düşün maaşın 3 bin 500 lira olacağını ifade etti. Aydın'ın Kuşadası Belediyesi de maaşın 3 bin 100 lira olacağını duyurdu. 

asgari ücret açıklama türkiş türk-iş ergün atalay sendika talep belli oldu toplantı nazmi ırgat ne kadar zam ne kadar zam sigorta işveren işçi sendikası işçi lira kuruş brüt brüt asgari ücret net net asg