İstanbul'da 20 Kürtçü, 5 Aylık Bebek Babası Irak Türkünü Katletti

TAKİP ET

Abbas Nakşa isimli Irak Türkü genç, İstanbul'da düzenlenen konser çıkışında 20 Kürt tarafından katledildi.

Abbas Nakşa isimli Irak Türkü genç, İstanbul'da düzenlenen konser çıkışında 20 Kürt tarafından katledildi.

5 Mart 2024 tarihinde İstanbul Bahçelievler Belediyesi'nin düzenlediği halka açık konsere giden iki Irak Türkü kardeşin, saat 21.00 civarında yaklaşık 20 Kürt tarafından saldırıya uğradığı, kardeşlerden Abbas'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden Türkmeneli Türkü'nün 5 aylık bebek babası olduğu ortaya çıktı.

Saldırganlardan yalnızca 3'ünün gözaltına alındığı olayda katledilen 25 yaşındaki genç, gök bayrağa sarılı şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

 

'Türk, Türk'e Zulüm Etmez'

Türkmeneli Türkleri, Abbas'ın cenaze töreninde Kerkük Musalla mezarlığında bir araya geldi. “Hiçbir zaman Türk, Türk’e zulüm etmez” diyen Kerküklüler, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Abbas için adalet çağrısında bulundu. 

 

“Hiçbir zaman Türk, Türk’e zulüm etmez.”

Kerküklüler, İstanbul’da kirli ellerce öldürülen Türkmen gencin defin merasiminde Kerkük Musalla mezarlığında bir araya geldiler.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundular. pic.twitter.com/PgMEC9L0LD

— Reşat Salihi (@resatmuhtaroglu) March 7, 2024

Abbas Nakşa'nın dayısı Çetin Nakşa, TamgaTürk'e konuştu. Olayı anlatan Çetin Nakşa şunları söyledi: 

Olay Yenibosna'da olmuş. Bunlar Şırnaklı bir çete. Cinayeti işleyen kişi de 17-18 yaşlarında. Yeğenlerimi görür görmez tehdide başlamışlar. Ancak bundan öncesinde bir tanışıklıkları yokmuş. Bunlar birbirleriyle tartışmaya başladıkları zaman polis de varmış orada ama müdahale etmemiş. Abbas Nakşa öldükten sonra kardeşini de tehdit etmeye başlamışlar. "Seni yaşatmam." gibi şeyler söylemişler. Abbas Nakşa yaralıyken fail ifade vermeye gittiğinde kardeşine karşı Abbas için "gebersin, geberir inşallah" gibi şeyler demişler.

istanbul kürtler saldırdı ırak türkü Türkmeneli kerkük