İstanbul'da 3 Afgan, 25 Yaşındaki Avukatı Bıçakladı

TAKİP ET

Türkiye'nin mülteci sorunu gittikçe büyüyor. İstanbul'da 3 Afgan, 25 yaşındaki Avukat Ahmet Refik Güven'i bıçakladı.

Olay Ataşehir Örnek Mahallesi'nde 25 yaşındaki avukat Ahmet Refik Güven, halı saha maçı çıkışında kız arkadaşının yaptığı pastayı almaya gitti. Pastayı alan Güven, eve gitmek üzere yola koyuldu. Genç avukat Örnek Mahallesi'nin E-5 karayolu yanındaki Ercüment Batanay Caddesi'nde bıçaklı 3 Afganın saldırısına uğradı.

Bir saldırganın önden, diğer iki saldırganın ise arkadan Güven'e saldırması sonucu aralarında arbede çıktı.

Saldırgan Afganlar, avukat Güven'i sağ bacağına bıçak sapladıktan sonra telefonunu da gasbetti. Bununla da yetinmeyen 3 saldırgan genç avukata zarar vermeye devam etti. Afganlar, son olarak genç avukatın gövdesini hedef alınsa da üzerindeki kalın montu delemedi.

Arbede sürerken sokağın başına bir kişinin gelmesiyle Afganlar kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Yanına gelen kişi ve bir kuryenin yardımıyla hastaneye kaldırılan genç avukatın diz altına onlarca dikiş atıldı. Genç avukat 2 gün sonra taburcu edilirken, üç saldırgan  emniyet güçleri tarafından kısa sürede yakalandı.


Başkasını da Gasbetmişler 


Gözaltına alınan Afganlar, çıkarıldıkları mahkemede 'Gasp' ve 'Adam bıçaklama' suçlarından tutuklandı. Öte yandan saldıranların genç avukatı gasp etmeden önce başka birini daha gasp ettileri öğrenildi.

Afgan çete tarafından bıçaklanan ve gasp edilen avukat "Yetkililerden düzensiz göçmen konusuna eğilmelerini istiyorum. Ataşehir gibi bir yerde bu saldırıyı ben yaşıyorsam bu olayı bir kadın bir çocuk yaşayabilirdi." dedi.