İstanbul'da Başıboş Köpek Saldırısı: Belediye Sorumluluk Almıyor

TAKİP ET

İstanbul Çekmeköy'de bir vatandaş, başıboş köpekler tarafından ısırıldı.

İstanbul Çekmeköy'de bulunan Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri yakınlarında, Çekmeköy Belediye Binası'na çok yakın olan Üsküdar Caddesi'nde akşam 21.00 sıralarında meydana gelen olayda isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. 



Nevzat Demir Tesisleri yakınındaki tenha bir sokakta meydana gelen olayda sürü halinde karşısına çıkan köpeklerin saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.



Köpekler vatandaşı ısırdığı gibi kıyafetlerini de parçaladı. TamgaTürk'e bilgi veren vatandaş saldırı sonrasında sağlık raporu aldığını, olayın gerçekleştiği bölgeden sorumlu olan Çekmeköy Belediyesine başvurduğunu belirtti.

Bir yıla yakın süredir yaptığı başvuruların Çekmeköy Belediyesi tarafından görmezden gelindiğini belirten mağdur vatandaş, eğer Belediye başıboş köpeklerin yarattığı tehdide müdahale etmezse olayı idare mahkemesine taşıyacağını açıkladı.

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunu ile karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi kampüsünde bir akademisyen 20'ye yakın köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı.

Bundan bir süre önce ise Kütahya'da 9 yaşında bir kız çocuğu köpek saldırısına uğramış, kızcağızın babası ise "Mahallede bu tür olaylardan artık bıktık. Kızım bu sabah okula gitmek için evden çıkmış ve sitenin bahçesinde köpek saldırısına uğramış. Yetkilerden bu konuda çözüm bulmalarını istiyoruz" açıklamasını yapmıştı. Ayrıca ünlü sunucu Ela Rumeysa Cebeci, yürüyüş yaptığı esnada başıboş köpek saldırısına uğradığını ve 5 doz kuduz aşısı yaptırmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Bunun yanında geçtiğimiz aylarda başıboş köpeklerin aniden yola çıkması neticesinde Zonguldak'ta ve Manisa'da yaralanmalı trafik kazaları meydana gelmişti.

Ayrıca Aydın'da başıboş köpeklerin saldırdığı bir çocuğun cinsel organı kopmuş, 4 yaşındaki Alaz İkra'nın kulağı köpek saldırısı ile kopmaktan son anda kurtarılmış, İkra'nın kulağına 300 dikiş atılmıştı.

İstanbul Küçükçekmece'de 14 yaşında bir çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğramış, annesi Dr. Handan Kılıç'ın başıboş köpek sorununa isyan ettiği açıklaması dikkat çekmişti.

Ayrıca geçtiğimiz ay Eskişehir'de başıboş köpekler bir tayı öldürmüş, bir tayı ise ağır yaralamıştı. Kayseri'de 11 yaşında bir kız çocuğu başıboş köpeklerin saldırısından çevredeki bir vatandaş tarafından kurtarılmış, oyuncu İclal Aydın köpeğini gezdirmeye çıktığı İzmir Urla'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ısırılmış ve daha dün Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 13 yaşında bir çocuk vücudunun muhtelif yerlerinden ısırılarak yaralanmıştı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

beşiktaş nevzat demir tesisleri çekmeköy istanbul başıboş köpek nevzat demir