İstanbul'da Bir Caddeye AKP ve MHP Oylarıyla 'Sultan Vahdettin' Adı Verildi

TAKİP ET

Bir caddeye işgalci İngilizlerle iş birliği yapan 'Sultan Vahdettin' adı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Mart ayı ikinci oturumu Meclis Birinci Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane’de toplandı.

Komisyon raporundaki 9. madde, Pendik’te bazı caddelere isim verilmesini kapsıyordu. Bunlardan Ertuğrul Gazi, Velibaba ve Yayalar mahalleleri sınırlarında kalan caddeye “Sultan Abdülhamid Han Caddesi” ; Güllübağlar, Ramazanoğlu ve Yayalar mahalleleri sınırlarında kalan caddeye de “Sultan Vahdettin Caddesi” caddesi adı verildi.

Medyascope'un haberine göre AKP’nin İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, söz alarak, Millet İttifakı partilerinin teklife “ret” oyu verdiğini hatırlattı. Türkyılmaz, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan “Mücahit Kılıçdaroğlu” sloganını ileri sürerek, CHP’nin teklifi reddetmesinin, “riyakar” olduğunu iddia etti.

Türkyılmaz, İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’a, “Ret mi ediyorsunuz?” diye sordu. Özkan, teklifi kabul etmediklerini söylerken, silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’i hatırlatarak, “Abdülhamit ve Vahdettin ismi çok fazla var. Neden bu teklifi 20 yılda değil de şimdi yapıyorsunuz? Bu caddenin adı, Doç. Dr. Sinan Ateş olsun” diyerek, aykırı teklif önerisiyle geldi.

Meclis Birinci Başkanvekili Okul, Özkan’ın teklifini aykırı teklif olamayacağını söyleyerek, teklifi reddetti.

vahdettin ibb ibb meclisi akp ve mhp oyları