İstanbul'da Karda Mahsur Kalan Haham Camiye Sığındı: Müslümanlarla Dua Ettim

TAKİP ET

Kar fırtınası sırasında mahsur kalan İsrailli Haham Elbom, camiye sığınmak zorunda kaldı.

62 yaşındaki İsrailli Haham İsrael Elbom, Yahudi inancında "helal" yiyecekler için verilen "koşer" sertifikası denetmeni olarak geldiği İstanbul'da kar fırtınasına yakalandı.

Şehirde denetim görevlerini yerine getirdikten sonra memleketine dönmek üzere İstanbul Havalimanı'na hareket eden Elbom yolda mahsur kaldı ve saat 15.00'dan 02.00'a kadar araçta beklemek zorunda kaldı.

Jandarma ekiplerinin yardımıyla önce yakınlardaki polis merkezine götürülen Haham Elbom, sonrasında beklemesi için İstanbul Havalimanı yakınlarındaki Ali Kuşçu Camii'ne gönderildi.

Ekiplerin camiye götürdüğü Elbom, Müslümanlar sabah namazını kıldığı sırada sabah duasını yaptı. Elbom'un yaşadıkları İsrail medyasında yankı buldu. Elbom ülkesinde gündem olan olayı anlatırken camiye girerken ayakkabılarını çıkardığını, kendisine bakan insanların sadece gülümsediğini belirterek şunları söyledi:

"Müslümanlarla Yan Yana Duamı Ettim"

"İnsanlar bana bakıyordu. Çünkü tabii ki biraz farklı görünüyordum. Hiç kimse bir şey söylemiyordu, sadece gülümsüyorlardı. Çok güzeldi. Saat 05.00-06.00 civarıydı. Çok yorgun ve üşümüştüm. Camide halının üzerinde biraz uyudum. Elimi yüzümü yıkayıp, tekrar sabah duasını yapmak için camiye geldiğimde namaz kılan insanlar vardı. Ben de aynı zamanda yan yana duamı ettim. Aynı Tanrı'ya dua ediyoruz. Güzel zamanlardı."

Bunu İsrail'de bir camide yapmanın zor olduğunu belirten Haham Elbom, "Gülümseme bu insanlar arasında barış getirecek. O yüzden bunu yapıyorum. Yahudi ve Müslüman toplumları arasında da barış getirebilir, tüm insanlık için de. Birlikte yaşayabiliriz. Savaşa niye ihtiyacımız var. 14-15 saat mahsur kaldım. Cami de gerçekten güzeldi" diye konuştu.

İsrael Elbom israilli haham istanbulda mahsur kaldı camiye sığındı