İstanbul'da Bir Grup Türk, Afgan Çete Tarafından Rehin Alındı

TAKİP ET

İstanbul Arnavutköy'de Afganistanlı çete tarafından rehin alınan bir grup, polise konum atarak kurtulabildi.

İddiaya göre, Karlıbayır Mahallesi, Karadağ Caddesi'nde meydana gelen olayda yasa dışı yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen Melik K., Murat B. , Rifatali S., Semir A. ve Yasir A., Afganistanlı bir çete ile bir araya geldi.

5 kişiyi İngiltere'ye götürme vaadiyle aylar önce kiraladıkları daireye getiren Afganistanlı çete, grubu rehin alarak bir hafta boyunca işkence yaptı. Türk rehinelerin yakınlarından 6 bin 280 euro fidye alan Afganistanlı çete, bu parayı Pakistan'da bir banka hesabına aktararak 18 bin euro daha istedi. Afganistanlı çete bu parayı alamamaları halinde rehineleri öldürmekle tehdit etti. 

Türk vatandaşı rehinelerden birisi buluşmadan önce abisine konum atmıştı. Kardeşi rehin alınan şahıs, söz konusu konum bilgisiyle birlikte Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine başvurdu.

Polis ekiplerinin olay yerinde soruşyurma yapmaya başladığını fark eden Afganistan uyruklu çete kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri çete üyesi 3 kişiyi derdest ederken firari çete üyelerini yakalamak üzere çalışmalar sürüyor.

istanbul arnavutköu arnavutköy afgan afganistan uyruklu çete türk vatandaşlarını esir aldı konum