İstanbul'da Otogarlardan Çıkış Durduruldu: Üniversitelerde Derslere Ara Verildi

TAKİP ET

Vali Ali Yerlikaya, şehirdeki otogarlardan çıkışların durdurulduğunu duyurdu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında kamu görevlilerinin 26 Ocak 2022 Çarşamba günü idari izinli sayılacağını, malul, engelli ve hamile kamu görevlilerinin ise 26-27-28 Ocak günlerinde idari izinli sayılacağını açıkladı.

Ayrıca Yerlikaya'nın açıklamasına göre yükseköğrenime 31 Ocak 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilirken Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 Ocak günlernde eğitimin ara verilmesine ve Trakya ve Anadolu'dan İstanbul'a girişlerin ikinci bir duyuruya kadar kısıtlanmasına karar verildi.



Ayrıca Yerlikaya, İstanbul'daki Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışların yarın saat 9'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

Resmi Twitter hesabından açıklama yapan Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim; ilimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar; yarın (26 Ocak 2022, ÇARŞAMBA) 09.00’a kadar durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kara Teslim

Şehirde yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Trakya ve Anadolu'dan şehre girişler durduruldu. Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar durduruldu. Ayrıca bugün saat 13.00'a kadar özel araçların trafiğe çıkışı yasaklandı. Bunun yanı sıra trafiğin sıhhatli seyri için motosiklet ve elektrikli scooter'ların trafiğe çıkışı yasaklandı.

Son olarak İstanbul Havalimanı'nda bir pistin yeniden kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

ali yerlikaya istanbul valisi otogarlardan esenler harem üniversiteler tatil