İstanbul'da Oynanan Şampiyonlar Ligi Finalinde Polis Ukrayna Bayrağına El Koydu

TAKİP ET

Polisin neden böyle bir tasarrufta bulunduğu bilinmiyor.

Şampiyonlar Ligi finali bu yıl İstanbul'da Manchester City ve Inter arasında oynandı. Final karşılaşmasını Manchester City 1-0 kazandı. 

Öte yandan ortaya çıkan bir görüntü şaşkınlık yarattı. Medyascope'un haberine göre Ukrayna vatandaşı olan Yaakov Kris isimli 30 yaşındaki bir Manchester City taraftarı, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na yanında Ukrayna bayrağıyla geldi. Ancak polis, Kris'in bayrağı açmasına izin vermeyerek el koydu. Kris, elindeki bayrağına Türk polisi tarafından el konma anlarını kayda aldı. Polislerin, Yaakov Kris'in eline vurduğu ve bayrağı aldığı görülüyor.

Stadyumda birçok başka ülkenin bayrağı olmasına rağmen, Ukrayna bayrağının neden kaldırılmak istendiği bilinmiyor. Ukrayna Futbol Federasyonu, UEFA’nın görüntüler hakkında soruşturma açması talebinde bulundu.

Kris, önce bir polis memurunun kendisi ve bayrağının fotoğrafını çektiğini, sonra kendisine müdahale edildiğini belirtti. Ukraynalı taraftar, kendisine müdahale eden yetkilinin üzerinde Türkiye Futbol Federasyonu rozeti olduğunu belirtti. Yaakov Kris, kendisine polis tarafından açıklama yapılmadığını ve kaydettiği görüntüleri silmesini istediklerini ifade etti. 

Ayrıca polisler taraftarı dışarı çıkarmak istedi ama Yaakov Kris’in desteğine, diğer Manchester City taraftarları gelerek yukarılara çıkardı. City taraftarı, tüm maçı aralarında izlemesini sağladı.

Ukrayna Futbol Federasyonu Genel Sekreteti Yuriy Zapisotskiy, taraftarın hiçbir kuralı çiğnemediğini ve UEFA’dan açıklama beklediklerini söyledi. UEFA’dan yapılan bir açıklamada, olay “talihsiz” olarak nitelendirildi ve ulusal bayrakların maçlarda yasak olmadığı belirtildi. Stadyum içindeki güvenlik güçlerinin, yerel otoritelere bağlı olduğu ve UEFA’dan talimat almadığı söylendi.

Türk Futbol Federasyonu ise konuya ilişkin açıklama yapmadı. 

 

10/06/2023 Champions League Final

şampiyonlar ligi finali ukrayna bayrağı futbol federasyonu manchester city Inter