İstanbul'da Şiddetli Yağış Sonrası Başakşehir Metrosu'nu Su Bastı

TAKİP ET

İstanbul Başakşehir'de yaşanan çok şiddetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Bazı evler, işyerleri ve araçlar sular altında kaldı. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde sel sebebiyle mahsur kalan vatandaşlar olurken İstanbul Havalimanı'nda ise uçak seferleri gecikti.

İstanbul Başakşehir'de yaşanan çok şiddetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. Bazı evler, işyerleri ve araçlar sular altında kaldı. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde sel sebebiyle mahsur kalan vatandaşlar olurken İstanbul Havalimanı'nda ise uçak seferleri gecikti.

Şehrin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırınca meydana gelen aksaklıklar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İlerleyemeyen bazı sürücüler emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar da araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor. İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun az sonra konu hakkında açıklama yapacağı öğrenildi.

Ayrıntılar geliyor...

22.45

İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde bugün yaşanan şiddetli yağış ve su baskınları hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

Hâlihazırda hiçbir yolun ve alt geçidin kapalı olmadığını aktaran İmamoğlu, gelen tüm ihbarların değerlendirilerek müdahale edildiğinin altını çizdi.

Şehrin barajlarının bulunduğu bölgede yoğunlukla gerçekleşen yağışın şehir için olumlu olduğunu ve bugünkü gibi yağışların kendi döneminde yapılan yatırımlar sayesinde neredeyse her zaman aksamaya yol açmaksızın gerçekleştiğini belirtti.

Eyüpsultan, Başakşehir, Arnavutköy, Büyükçekmece, Çatalca, Silivri çevrelerinde gerçekleşen yoğun yağışların olası olumsuz etkilerinin yapılan altyapı yatırımları sayesinde çabucak bertaraf edildiğini vurguladı.

23.20

İstanbul Valiliği, Başakşehir'de sel sularına kapılan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

00.00

Vali Davut Gül, kısa süre önce yaptığı açıklamada İstanbul'da hayatını kaybedenlerin sayısının ikiye yükseldiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece’de olmak üzere 2’ye yükselmiştir" denildi.

sel su baskını şiddetli yağış İstanbul Başakşehir Arnavutköy mahsur kaldı su bastı su altında kaldı Davut Gül Ekrem İmamoğlu