İstanbul'da Taksiciler Yüzde 100 Zam İstiyor

TAKİP ET

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), giderlerinin arttığını söyledi, taksi tarifesinde yüzde 100 zam yapılmasını talep etti.

DHA'dan Melihcan Çalışkan ve Hami Yeşilyurt’un haberine göre, İTEO Başkanı Eyüp Aksu’nun imzasıyla İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı’na sunulan taksi ücret tarifelerine yüzde 100 zam talebinin UKOME toplantısında görüşülmesi bekleniyor.

“Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul’da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktı. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladı” diyen İTEO Başkanı Eyüp Aksu, zam talebiyle ilgili şöyle konuştu:

“Mesleğimizi sürdürebilirlik ve hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettik. Ayın 27’sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul’da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktı. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladı.”

Aksu, taksimetre ücret tarifesinin en son 2022 Aralık’ta değiştiğini hatırlattı:

“Yaklaşık 7 ay oldu. 7 ayda ülke genelinde giderlerimize yüzde 100’ün üzerinde tarife değişiklikleri oldu, zamlar yapıldı. Biz de mesleğimizi sürdürebilirlik adına ayrıca hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden talep ettik. Ayın 27’sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Komisyon değerlendirecek. İnşallah yüzde 100 oranında zam almış oluruz.”

Aksu, “Araç fiyatı, yedek parçalar, işçilik ve demirbaş giderlerimize yüzde 100’ün üzerinde zamlar yapıldı. Bu da zaten verilerle ortada. Biz de bu mesleği devam ettirebilmemiz için giderlerimiz oranında zam talebinde bulunmamız lazım. Bulunduk da. İstanbul’daki vatandaşlarımız esnaf odamızın hayata geçirdiği ‘Taksim’ aplikasyonunu kullanırlarsa taksi bulmakta da sıkıntı çekmezler” diye konuştu.

istanbul İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Taksi taksi tarifeye zam taksi tarifesine zam