İstanbul'da Yolcu Seçen Taksicilere Para Cezası

TAKİP ET

İstanbul'da, yolcu seçtiği ve mesafe sorduğu belirlenen 2 taksiciye 8 bin 128 lira ceza kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, taksicilerin kısa mesafe yolcuları almaması ve turistleri tercih etmesi, taksimetre açmama gibi şikayetler doğrultusunda Taksim Meydanı'nda denetimler gerçekleştirdi.

Sivil trafik polisleri, bindikleri taksilerde yolcu gibi davranarak şoförlerin nasıl bir tutum sergilediğini gözlemledi.

Kontroller sonucunda, kısa mesafede yolcu seçen 2 taksi şoförüne toplam 8 bin 128 lira ceza uygulandı. Çalışma ruhsatları geçici olarak askıya alınan bu 2 taksi, çekici yardımıyla kaldırıldı.

Uygulama sırasında ayrıca kemer takmayan 6 sürücüye 2 bin 616 lira, kask kullanmayan bir sürücüye 437 lira para cezası kesildi. Kayıt dışı bir şekilde trafiğe çıkan bir taksiye ise 4 bin 64 lira ceza verildi ve araç çekici yardımıyla otoparka götürüldü. Toplamda, denetim kapsamında sürücülere 15 bin 245 lira ceza kesildi.

Sivil polis ekipleri, Taksim Meydanı, Sultanahmet ve Eminönü gibi turistik bölgelerde taksicilerin yolcu seçimi konusundaki denetimlerine gün boyunca devam edecek.

istanbul Taksi turist yolcu seçme