İstanbul'daki Başarılı Liseler

TAKİP ET

İstanbul devlet liseleri taban puanları öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İstanbul'da bulunan köklü devlet liseleri yüksek puanlarla öğrenci kabul etmektedir. İstanbul'daki özel liseler taban puanları ise okulun bağlı bulunduğu kolej bünyesine, sağladığı imkanlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

İstanbul, Türkiye’nin en kalabalık ilidir. Bu kalabalık eğitim alanında da yoğun bir talebi beraberinde getirmektedir. İstanbul liseleri de bu sebepten bölgede oldukça yoğundur. Bu yoğunluk ailelere seçim konusunda oldukça fazla seçenek sunmaktadır. Bu seçeneklerin çokluğu aileler için bazı kriterleri de beraberinde getirmektedir. İstanbul özel liselerine kayıt yaptırmak isteyen aileler; bu liselerin sahip olduğu fiziksel imkanlara, branş derslerine ve başarı oranlarına dikkat etmektedirler. Liselerin sahip olduğu olanaklar, öğrencilerini kabul ettikleri taban puanlarını etkilemektedir. İstanbul lise taban puanları her sene değişiklik  göstermektedir. Bu değişiklikler liseye giriş sınavlarının zorluğuna, okulların imkanlarına bağlı olarak belirlenmektedir. İstanbul özel lise ve devlet lisesi bakımından birçok seçeneğe sahiptir.

İstanbul devlet liseleri taban puanları öğrencilerin tercihlerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İstanbul’da bulunan köklü devlet liseleri yüksek puanlarla öğrenci kabul etmektedir. İstanbul’daki özel liseler taban puanları ise okulun bağlı bulunduğu kolej bünyesine, sağladığı imkanlara bağlı olarak değişiklik göstermektedir. İstanbul liseleri birçok türdeki liseler olabilmektedir. Anadolu lisesi, fen lisesi, fen ve teknoloji lisesi, meslek lisesi, imam hatip lisesi gibi liseler İstanbul liseleri arasında yer almaktadır. İstanbul fen liseleri taban puanları en yükseklerindendir. Köklü bir tarihe sahip olan anadolu liseleri de yüksek taban puanlarla öğrenci kabul etmektedir. Kadıköy Anadolu Lisesi, Beşiktaş Anadolu Lisesi, İstanbul Galatasaray Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi bu okullardan bazılarıdır ve taban puanları oldukça yüksektir. Bu kurumların bir kısmı ülkenin çeşitli yerlerinden öğrenci kabul ettiklerinden bünyelerinde yurt bulundurmakta ve yatılı öğrencilere yurt imkanı sağlamaktadır. İstanbul liselerinin birçoğunda yabancı dil eğitimi büyük öneme sahiptir. Bu okullarda çoğunlukla birinci yabancı dil olarak İngilizce eğitimi; devamında da Almanca, Fransızca, İspanyolca dil eğitimleri verilmektedir.

İstanbul en iyi özel liseleri çoğunlukla bilindik kolejlerin bünyesinde eğitim veren liselerdir. Bu liseler hem uzun senelerdir eğitim kalitesiyle bilinen kolejlerin bünyesinde yer aldığından, hem de birçok olanağa sahip olduğundan öğrencilerini yüksek puanlarla bünyelerine kabul etmektedirler. İstanbul özel lise fiyatları için de liseye giriş sınavlarındaki başarılar etkili olmaktadır. İstanbul’daki özel liseler, öğrencilerine sınav başarılarına bağlı olarak çeşitli yüzdelerde indirim ve burs imkanları sağlamaktadır. Öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlandıkları lise döneminde İstanbul liseleri öğrencilerine en iyi eğitimi vermek adına çabalarını sürdürmektedirler.

İstanbul’da merkezi sınavın yanında yerel yerleştirmeyle alan okullar da bulunmaktadır. Yerel yerleştirmeyle İstanbul liselerine yerleşmek için gerekli olan kriter OBP puanıdır. OBP, ortaokul dönemindeki sınav başarılarınıza göre belirlenen puanınızdır. Merkezi lise sınavı olan LGS 2022’ye girmek istemeyen öğrenciler OBP ile alan liseler arasından tercih yapabilmektedirler. 

istanbul liseleri lise puan taban puanları başarılı liseler