İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ne Pazar Ayini Sırasında Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Yaralı

TAKİP ET

İstanbul'da bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin ise yaralandığı belirtiliyor.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. 

Saldırganların 7.65 çapında silah kullandığı ve silahın tutukluk yapması nedeniyle daha büyük bir katliamın engellendiği öğrenildi.

Görgü tanıkları, saldırganların kiliseye girdiklerinde Arapça'ya benzer bir dilde bir şeyler söylediğini ifade etti.

Kilisede ayin sırasında yapılan silahlı saldırı, kilisenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, maskeli iki şüpheli kiliseye giriyor. Şüpheliler silahla ateş ediyor. Maskeli bir kişi ondan hemen önce kiliseye giren kişinin başına silahla vuruyor. Ardından saldırganlar kaçıyor.

Ekrem İmamoğlu Saldırının Düzenlendiği Kiliseyi Ziyaret Etti

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Santa Maria Kilisesi'ni ziyaret ederek şunları söyledi:

"Üzgünüz, İstanbul, tarihi boyunca bütün farklı inançlara ve etnik kökenlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Bu yönüyle bugün yapılan saldırı elbette kınıyorum. Kaybettiğimiz vatandaşımız için de başımız sağ olsun. Burada sayın Peder'i ziyaret ettim kendisine başsağlığı dileklerimi ilettim aynı zamanda hepimize başsağlığı dileyerek bu acının hepimize ait olduğunu dile getirdim. Hem ulusal hem uluslararası olarak hassas bir dönemdeyiz, bu yönüyle de süreci takip ediyoruz.

Emniyet yetkililerimiz teyakkuz halinde. İki saldırgan olduğu gözüküyor, maskeli şekilde girerek saldırıyı yapıp kaçtıkları gözüküyor. İnşallah en kısa zamanda saldırganların tutuklanır ve olay gün ışığına çıkar ve aydınlanır. Cemaatin içinde bulunan 30'un üzerinde vatandaşın ibadet ettikleri anda bir vatandaşımıza denk geliyor, diğer vatandaşlarımızı Allah korumuş.

İçeride yabancı Misyon Şefi ve ailesi de bulunduğu bilgiler arasında, onlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Süreci biz de yerel yönetim olarak İstanbul Belediyesi olarak takip ediyoruz. Kendilerinin yanında olduğumuzu dile getirdik. Dayanışma, işbirliği birlikte uluslararası mesaj, bütünlükçü yapımız bizim barışımızın en büyük teminatı.Her canı önemsiyoruz. Allah her canı korusun. Bu şehrin bütün inançları bu şehrin inançlarıdır. Başımız sağ olsun" 

Ali Yerlikaya'dan Açıklama

Sosyal medya üzerinden olayla ilgili yaptığı açıklamada AKP'li İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kilisede saldırıya uğrayan C.T.'nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yerlikaya şunları söyledi: 

"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Buğra Kavuncu'dan Açıklama

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Buğra Kavuncu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadığını belirtti.

Kavuncu şunları söyledi:

"Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde, pazar ayini sırasında gerçekleşen silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden C.T’ye rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır, yaralılara şifa diliyorum."

Yılmaz Tunç'tan Açıklama

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda kilise saldırısına karşı tepki gösterdi:

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir."

Ömer Çelik'ten Açıklama

AKP Sözcüsü Ömer Çelik saldırıya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir."

 

istanbul Sarıyer santa maria kilisesi silahlı saldırı