İstanbul Edebiyat Derneği: Ebubekir Sofuoğlu'nun Yanındayız

TAKİP ET

İstanbul Edebiyat Derneği, üniversitelere fuhuş evleri diyen akademisyen Sofuoğlu'na arka çıktı.

İstanbul Edebiyat Derneği, resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Ebubekir Sofuoğlu'nun konuşmasında çıplak bir gerçeğe işaret ettiğini belirterek, "Problem, sadece Sakarya Üniversitesi problemi değildir. Profesör Sofuoğlu, temsil ettiği camianın penceresinden, üniversitelerin asli fonksiyonuna dikkat çekmiş ve bu arada toplumsal bir yaraya da parmak basmıştır. Üniversite çevrelerindeki bu probleme bir hal çaresi düşünülmesi gerekirken, ayan-beyan ortada olan bu meseleye gözlemleriyle dikkat çekmeye gayret eden bir öğretim üyesi linç edilmeye çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı. 

Açıklamada, herkesin bildiği, farkında olduğu bir meselenin dile getirilmesine tepki gösterilmesinin yersiz olduğu ifade edilirken, "Ebubekir Sofuoğlu’nun ve hakikatin yanında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz" denildi.

ebubekir sofuoğlu fuhuş evleri skandal açıklama istanbul edebiyat derneği sakarya üniversitesi akademisyen prof dr tarihçi ilahiyatçı üniversiteler fuhuş evi üniversiteler fuhuş üniversite fuhuş