İstanbul Emniyet Müdürlüğü: Hiçbir Müziğe İzin Verilmiyor

TAKİP ET

İstanbul Beyoğlu'nda şarkı söyleyen gençlerin engellenmesine ilişkin Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı.

"itidalhaber" isimli bir Twitter hesabı, İstanbul İstiklal Caddesi'nde Kürtçe şarkı söyleyen gençlerin polis tarafından engellendiğine ilişkin bir video yayımlamıştı.

Bu haberi içeren paylaşımı alıntılayan DEVA Partisi Kurucular Kurulu ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur "Bu ülkede milyonlarca insanın konuştuğu Kürtçe'ye düşmanlık etmeye cesaret edecek kişiler polis olamadıkları zaman bir hukuk devleti olacağız" yorumunu yapmıştı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, sokakta müzik yapılmasının tramvay ve ambulans ulaşımı için engel teşkil edebilen kalabalıkların oluşmasına neden olduğu için tümüyle yasak olduğu ve konunun Kürtçe, Türkçe ya da herhangi bir dil ile ilişkili olmadığını bildirdi.

Müzik yapılırken oluşan kalabalık nedeniyle çevredeki vatandaşların ve işletme sahiplerinin şikayetleri üzerine bu kararın alındığı belirtilen Emniyet Müdürlüğü açıklamasında "Uygulama nedeniyle Kürtçe’nin yasak olduğuna ilişkin bir algı oluşturulması ve konunun bu şekilde yansıtılmasını esefle karşılıyoruz. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

istiklal caddesi polis kürtçe müzik emniyet müdürlüğü açıklama