İstanbul Esenler'de Hareketli Gece: Metris Cezaevi'nde Mahkum Yatağını Ateşe Verdi

TAKİP ET

Gece saatlerinde, İstanbul'un Esenler ilçesine bağlı Metris Cezaevi'nde yangın çıktı. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

İstanbul'un Esenler'deki Metris Cezaevi'nin önüne çok sayıda itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Olayla ilgili AKP'nin borazanı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada "Bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Bir Mahkumun Yatağını Ateşe Verdiği Öğrenildi

Vatandaşların çektiği videolarda ekiplerin bir süre cezaevi önünde beklediği ardından ise itfaiye araçlarının giriş yaptığı kameralara yansıdı.

Olayla ilgili mahkumların isyan çıkardığı iddiaları konuşulurken AKP'nin borazanı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır. Metris Cezaevi'nde herhangi bir yangın durumu söz konusu olmadığı gibi olaydan etkilenen mahkum veya personel de olmamıştır."

metris itfaiye yangın istanbul