İstanbul Esenyurt'ta Silahlı Bir Şebeke, Noter ile İş Birliği İçinde Aynı Daireleri Tekrar Tekrar Satarak Vurgun Yaptı İddiası

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta 212 haneli bir sitede çifte satışlarla 850 kişi dolandırıldı. Mağdurlar basına konuştu.

İstanbul Esenyurt'ta 212 haneli bir sitede çifte satışlarla 850 kişi dolandırıldı. Mağdurlar basına konuştu. Dolandırıcı çetenin Diyarbakır’dan 30-40 kişilik silahlı bir grubu Esenyurt’a getirip burada sahte satışlara devam etiğini söyleyen mağdurlar, yapılan vurgunun 350-400 milyon Türk lirası civarında olduğunu belirtti.

Esenyurt'ta bir site projesinin eski ortağı Mehmet Ö.'nün yönlendirdiği Nihat A. ile Çetin Ş., kurdukları bir şebekeyle sitedeki tüm haneleri ele geçirdi. Sitedeki 212 haneyi çifte satışlarla toplamda 785 kişiye satan dolandırıcı şebekeye yönelik şikayetlerin ardından geçen Salı günü bir operasyon düzenlendi.

Daha önce Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce dolandırıcı şebeke üyelerine yönelik üç ayrı operasyon yapılmıştı. Düzenlenen dördüncü operasyonda aralarında Adaletin Aydınlığı Partisi Genel Başkanı Altuğ Ergüzel'in de olduğu 24 şüpheliden 22'si gözaltına alınmıştı.

Dolandırıcıların çifte satış yapıtığı siteden daire alanlardan biri de İran uyruklu Suhaır Sarteb Mohammed Arkawazi. Suhaır, çeteden 190 bin dolar karşılığında 6 daire aldığını ancak siteye yerleştikten bir hafta sonra diğer 5 dairesinin kilitleri değiştirilerek başkalarına satıldığını söyledi.

Sitenin müteahhidi Metin Uçar ve mağdurlar yaşadıklarını anlattı.

“Burada yaklaşık 350-400 milyonluk bir vurgun yapıldığını biliyoruz. 212 daire 850 kişiye satılmış.” müteahhit Metin Uçar, kendi imzasının da çete tarafından taklit edildiğini anlattı. Kendisine ait şirketin antetli kağıtları ve kaşelerinin de çete tarafından yapılan vurgunda kullanıldığını anlatan Uçar, bir noter katibinin de çeteyle birlikte işbirliği yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Aynı ada parsel, aynı numaralı daire birden fazla kişilere konut vaadi sözleşmesiyle kandırılarak satıldı. Tapudan minimal metrekareler 0.01, işte 0.0 bile var. Böyle parçalara bölünerek insanlar farklı yöntemlerle kandırıldı. Burada çok büyük bir mağduriyet oldu. Bu silahlı çete 5 tane paravan firma kullanarak bu paravan firmaların kurucuları, şirket isimleri değiştirildi. Bunlar parasız pulsuz, böyle cahil çocuklar üzerine yapıldı.”
Müteahhit aracılığı ile sitenin yapım aşamasından önce daire alan Vedat Oral dehşet verici bir iddiada bulundu. Oral, çetenin Diyarbakır’ın Bismil ilçesinden 30-40 kişilik silahlı bir grup getirdiğini ve o grupla beraber sahte satışlara devam ettiğini söyledi:

“Çete o kadar kurnaz ki bu sitenin ismi 'Fly Butik'. Fly Butik ismi adı altında birçok daire satıyor internetten. Bir süre sonra sitenin ismini değiştirerek bu sefer 'Özmed İnşaat' adı altında yeniden daire satışları yapıyor, sahte satışlar. O da yetmiyor daha fazla isminin ortaya çıkmaması için en sonda 'Durusu' adını vererek yeni yeni satışlar yapıyor.”

esenyurt fly butik özmed inşaat durusu şebeke noter katibi bismil diyarbakır dolandırıcı