İstanbul Havalimanı'nda Uyuşturucu Yapımında Kullanılan 4,3 Ton Madde Ele Geçirildi

TAKİP ET

Türkiye üzerinden Hollanda'ya gidecek olan amfetamin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu madde yapımında kullanılan 4,3 ton ara kimyasal ele geçirildi.

Havayolu ile Hong-Kong’dan Türkiye'ye gelen ve buradan  karayolu ile Hollanda’ya transit gidecek olan paketlerin şüpheli bulunması üzerine 2 kilo 192 gram ağırlığındaki eşya Gümrükler Muhafaza Kriminal Laboratuvarında analiz edildi. Analiz edilen maddenin amfetamin ve metamfetamin cinsi uyuşturucu madde yapımında kullanılan ara kimyasallardan olduğu tespit edildi.

Analizin ardından aynı gönderici ve alıcıya ait ikinci bir sevkiyat yapılacağını tespit eden İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Narkokim birimleri ikinci partide Türkiye’ye gelen 2 kilo 190 gram ağırlığındaki maddeyi de ele geçirdi. Çalışmalar sonucunda toplam 4 ton 38 kilogram ağırlığındaki uyuşturucu yapımında kullanılan maddeye el konuldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekipleri İstanbul havalimanında Hong Kong'dan Hollanda'ya giden transit yük içerisinde uyuşturucu yapımında kullanılan 4,3 ton madde ele geçirdi. Sonrasındaki operasyonlarla bir uyuşturucu şebekesi çökertildi. Bakanlık personelimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

istanbul havalimanı uyuşturucu madde hollanda hong kong