İstanbul Havalimanı'nda İranlı Yolcunun İç Çamaşırından Pırlanta Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri, Dubai'den İstanbul'a gelen İranlı bir kadın yolcunun iç çamaşırına ve ayakkabı tabanına gizlenmiş 30 milyon lira değerinde pırlanta ele geçirdi.

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri, havalimanı terminali içinde yaptıkları risk analizi sırasında Dubai'den İstanbul'a gelen bir İranlı kadın yolcunun hareketlerinden şüphelendi.

Şüphe üzerine kadın yolcu, gümrüklü bölgeden çıktıktan sonra polis ekipleri tarafından durduruldu. Bu sırada kadının uçağın inişinden terminal içindeki hareketlerine kadar olan süreç güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, İranlı yolcu Helma S.'nin uçaktan indikten sonra hızla tuvalete girdiği ve burada bir süre beklediği görüldü. Kadın yolcu gümrüklü bölgeden çıktıktan sonra polis ekipleri tarafından durduruldu. Yapılan aramalarda yolcunun valizlerinde herhangi bir şüpheli madde bulunmadı.

Ancak kadın yolcunun üst araması sonucunda, iç çamaşırı ve ayakkabı tabanına gizlenmiş vaziyette değişik boyutlarda ve ağırlıkta çok sayıda pırlanta ele geçirildi. Bu pırlantaların piyasa değeri yaklaşık 30 milyon lira olarak belirtildi.

Pırlantaları taşıyan İranlı yolcu, polis tarafından gözaltına alındı ve ardından İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan işlemlerin ardından, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İranlı kadın pırlanta iç çamaşırı pırlanta iç çamaşırı İstanbul Havalimanı