İstanbul İçin 'Felaket' Uyarısı

TAKİP ET

Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı, İstanbul'da kuraklık sorununun depremden daha büyük bir tehlike olduğunu belirterek günlük 2 saati aşmayacak şekilde sembolik su kesintilerinin yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, İstanbul'u bekleyen tehlike için uyarıda bulundu.

İstanbul'un kar yağışına, daha sakin ve zamanında yağan yağmurlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Tek, "Barajlar sadece bu şekilde dolabilir" dedi.

Detaylı ölçümlerle İstanbul'un iklim karnesini çıkaran laboratuvarın başkanı olan Adil Tek, ilk olarak iklim krizinin küresel bir tehlike olduğunu belirtip İstanbul'un büyük bir nüfus ve ormansızlaşma sorunu yaşadığını ifade etti.

İstanbul'un yaşadığı durum için artık felaket kelimesinin kullanılmasının yanlış olmayacağını söyleyen Adil Tek, "İstanbul'u bekleyen bir deprem tehlikesi var. Deprem için önlem alabilirsiniz. Kişisel olarak kurtulmam mümkün. Ama iklim krizi için aynı şey geçerli değil. Aşırı hava olayları ve kuraklık tehlikesi artık ciddi boyutta. Çok yakında iklim kaynaklı ölümleri görmeye daha net başlayacağız. Zaten iklim ölümleri bilimsel olarak depremden daha büyük bir tehlike" şeklinde konuştu.

istanbul için uyarı kuraklık deprem istanbul son dakika güncel haberler istanbulda deprem riski istanbulda su kesintisi istanbulda barajlar ne durumda istanbulda su kıtlığı istanbulda hava kirliliği iklim değişikli