İstanbul Merkezli 8 İlde 'Thodex' Operasyonu: 62 Gözaltı

TAKİP ET

Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle bağlantısı olduğu tespit edilen 78 kişiye yönelik 8 farklı ilde operasyon düzenlendi.

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'in kurucusun yaklaşık 2 milyar dolar ile yurt dışına kaçmıştğı iddia edilmişti. Pek çok kişinin mağdur edildiği durum sonrası soruşturma devam ediyor.

Thodex ile bağlantılı oldukları tespit edilen 78 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılarak yakalanmları için İstanbul merkezli 8 ilde operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında şu ana kadar 62 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun devam ettiği bildirilirken, İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada şirketin Kadıköy'deki merkezinde yapılan aramalarda da birçok dijital materyal ve dokümana el konulduğu ifade edildi.

thodex kripto para borsası piyasa operasyon 8 il istanbul merkezli 78 kişi yakalama kararı 62 gözaltı siber suçlarla mücadele arama