İstanbul Metro'da Kadın Makinist Sayısı 11'di 99 Oldu

TAKİP ET

İstanbul'da kadın makinist sayısı 88'den 99'a yükseldi. Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunun 29 Ekim'de açılacağını aktardı.

Metro İstanbul A.Ş.’de 88 kadın eğitimlerini tamamlayarak brövelerini alan makinistler için İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı bir tören düzenlendi. İmamoğlu, bugün eğitimlerini tamamlayan 88 sürücü ile kadın toplam sürücü sayısının 99’a, toplam tren sürücüsü sayısının ise 772’ye yükseldiğini belirtti.

İmamoğlu, 29 Ekim’de Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosunu açacaklarının haberini de vererek “Günde 400 bine yakın yolcuya hizmet edecek olan bu hattı çok önemsiyoruz. İstanbul trafiğine ciddi bir katkı sunacağını da düşünüyorum. Zira bu yılın sonuna Eminönü-Alibeyköy’ü yetiştirmek ve yine 2021’de de hizmete açacağımız yeni metro hatlarıyla beraber bir an önce İstanbul’u şu an inşası devam eden hatlarla buluşturmak konusunda hem imalat kalitesi hem süreç planlaması hem de finansmanı oluşturma konusunda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bunu da İstanbul halkına duyurmak istiyorum. Yeni kadın veya erkek sürücülere ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

kadın makinistler görevde istanbul büyükşehir belediyesi metro istanbula 99 kadın makinist brövelerini aldılar ekrem imamoğlu 29 Ekim’de Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu açılıyor kadın mmakinist sayısı 88 arttı