İstanbul Sahilinde Köpek Saldırısına Uğrayan Yaşlı Adam Boğulma Tehlikesi Yaşadı

TAKİP ET

İstanbul Harem'de denize giren yaşlı bir adam uğradığı köpek saldırısı nedeniyle boğulma tehlikesi atlattı.

Haber 7'nin haberine göre dün sabah 7.30 saatlerinde Harem sahilinde meydana gelen olayda, Yunus Torpil isimli vatandaş denize girdi.

Kısa bir süre sonra Harem Sahil Yolu'na gelen bir vatandaş Alman Kurdu cinsi köpeğinin tasmasını çözerek serbest bırakınca köpek denize girdi.

Yunus Torpil'in peşinden yüzmeye başlayan köpek sahibi olan kadının geri çağırmasına rağmen yaşlı adamı kovalamaya devam etti.

Köpekle 45 dakika boyunca suda boğuşan yaşlı adam boğulma tehlikesi atlattı, köpek sahibinin geri çağırmasıyla sudan çıkınca, köpek sahipleri olay yerinden kaçtı.

Köpek saldırısına uğrayan Yunus Torpil o anları şu ifadelerle anlattı: 

"Sabah 7.30 da su ürünleri kooperatifinin harem tarafında Boğaz'da yüzmek için hazırlandım. Sık sık bu saatlerde burada yüzüyorum. Suya girmeden bir ihtiyar kadın Alman kurt köpeği ile yaklaştı. Köpeği salıverdi. Yanımdan geçerek denize girdi. Yüzerek daire çizip çıktı.

Arkadan ben denize girdim. Peşimden köpek girdi. birinci raund olarak dövüşmeye başladık. Kadına 'Köpeği çağır yüzmeme izin vermiyor beni yoruyor' diye bağırdım. 'Oğlum bak baban da geliyor gel' diye seslenerek köpeği sudan çıkardı. 5-10 metre açıklıkta takriben 5 dakika dövüştük.

Her zamanki gibi açılmaya başladım. Geri dönüp baktığımda köpeğin tekrar denize salındığını gördüm. Korunmak için hızlı açılmaya başladım. Beni yakaladı. Tekrar dövüşmeye başladım. Dövüşe dövüşe sahile çıkmaya çalışıyordum. Bu arada köpeğin babası denen sanırım kocasının da geldiğini anladım. Gücüm kesilmişti. Batmaya başladım. Ümidimi kesmiştim. Yukarı doğru bakınca köpeğin bacaklarını gördüm. Uzanıp yakalayıp aşağı çektim. Ben su üstüne çıkarken o suya battı. Tekrar su üstüne çıkınca sanırım dövüşmeyi bırakıp sahile doğru yüzmeye başladı. Ben de kendi başıma kalınca yorgun ve yavaş bir şekilde sahile doğru yüzmeye başladım.

Köpek benden iki üç dakika önce sahile ulaşmıştı. Ben sahile çıkınca yığılıp kaldım. Olay sırasında olay mahaline gelen arkadaşlar ilgilendiler, yaralarımdan kanamaları durdurdular. Ambulans çağırdılar. Ben kendime geldiğimde köpek ve sahipleri ortada yoktu. Kaçmışlardı. Tüm bu olayların 30-45 dakika sürdüğünü tahmin ediyorum. İlgili aile olay mahalline Üsküdar İskelesi tarafından gelmişti. Tahminim aynı yönde kaçmıştır. Başıma toplananlardan biri bu köpek iskele tarafında da benzer bir olaya sebep oldu. Kaçtım geldim buraya. Burada da ayni şeyle karşılaştım söylediğini duydum."

Köpek tarafından kulağından ve orta parmağından ısırılan ve vücudunun birçok yeri pençelenen Yunus Torpil'in hastanede tedavi altına alınırken darp raporu alarak köpek sahibi kadından şikayetçi olduğu bildirildi.

İstanbul'da Köpek Saldırısına Uğrayan Yaşlı Adam Boğulma Tehlikesi Yaşadı