İstanbul Sözleşmesi Hakkında Açıklama Yapan Erdoğan: Gireriz ve Girdiğimiz Gibi de Çıkarız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine muhalefetten yöneltilen tepkileri eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararı hakkında açıklama yapan Erdoğan, "Meclis'in alacağı bir karar falan değildir. Muhalefet bu işleri bilmiyor. Bilseler böyle bir lafı yapmazlar. Cumhurbaşkanlığı'nın attığı adım tamamen yasaldır" dedi.

"Uluslararası anlaşmaların altında mıdır üstünde mi bunları konuşmak havayı bulandırmaktan başka bir şey değildir. 3 ay sonra bununla ilgili kararını onlar da açıklayacaktır. Bizler de buradan çıkmış olacağız. Bu bizimle alakalı değil, biz kararımızı verdik. Gireriz ve girdiğimiz gibi de çıkarız. Kimse ne önünü ne arkasını karıştırmasın. Bu iş de böylece bitmiştir" şeklinde konuşan Erdoğan, yargının da yasanın da 'kendisi' olduğunu iddia eder gibi ifadeler kullandı.

İrticai Faaliyet Farklı Bir Olay, Terörle İltisaklı Olay Farklı Bir Olay

Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarından ‘irtica’ koşulunun kaldırılmasına yönelik açıklama yapan Erdoğan, "Muhalefetin bu tür eleştirilerine alışığız. İrticai faaliyet farklı bir olay, terörle iltisaklı faaliyetler ayrı bir olay. Bakanlık veya bakanlıklarımız bu tür yönetmelikleri zaman zaman ülkemizin veyahut da ordumuzun huzuru için yaparlar ve bu da bu vesileyle atılmış bir adımdır, alınmış bir karardır" şeklinde konuştu.

erdoğan istanbul sözleşme muhalefet irtica harp okul astsubay açıklama