İstanbul Sözleşmesi ile İlgili Açıklama Yapan Mansur Yavaş: Ankara'da Kadınlarla Yan Yana Yürümeye Devam Edeceğiz

TAKİP ET

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi haberinin ardından siyasilerden açıklama geldi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği için atılan önemli adımlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi siyasilerin gündemine oturdu. Sözleşme hakkında açıklama yapan siyasiler sözleşmenin gerekliliğini vurguladı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasına rağmen kadınların yanında olduğunu belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ''Eşitlik, adalet ve vicdana dair ne varsa yaşatmak en büyük sorumluluğumuzdur. Ankara'da kadınlarla yan yana yürümeye, adil ve eşit yarınları beraber inşa etmeye devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

Haklarınıza Sahip Çıkın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasına ilişkin bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu paylaştığı videoda "Bir devlet gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı, hukuku onların elinden alınamaz. Bu videomu izlenen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum haklarınıza, hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme çevirenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum. Her zaman, her yerde bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana, sizden yana, sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde her platformda savunacağım. Söz veriyorum" dedi. Paylaşımına, "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. #İstanbulSözleşmesi geri gelecek!" cümlesini ekleyen Kılıçdaroğlu, kadınlardan haklarına sahip çıkmalarını istedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Her gün kadına yönelik şiddet haberlerinin olduğu bir ülkede bir gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıldığının duyurulması çok acıdır. Bu, her görüşten kadının yıllardır verdiği mücadeleyi hiçe saymaktır. Her şeye rağmen kazanan “eril akıl” değil kadınlar olacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

 

mansur yavaş ekrem imamoğlu kılıçdaroğlu istanbul sözleşmesi