İstanbul Tabip Odası: Salgın İstanbul'dan Anadolu'ya Yayıldı

TAKİP ET

İstanbul Tabip Odası, aynı gün içinde hayatını kaybeden 5 hekim için saygı duruşu etkinliği gerçekleştirdi.

İstanbul Tabip Odası. Çin virüsünden dolayı aynı gün içinde yaşamını yitiren,  Dr. Ahmet Oğuz Tezcanlı, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ahmet Zare ve Dr. Rıza Ferruh İlter ile Dr. Mustafa Selek için, Mecidiyeköy Özel Çevre Hastanesi önünde saygı duruşu etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlikte “Artık Yeter! Ölümleri Durdurmak İçin Tam Kapanma Şart!” pankartı açıldı, hayatını kaybeden hekimlerin fotoğrafları taşındı. Yapılan konuşmaların ardından saygı duruşu etkinliği sona erdi.

Saygı duruşunun başında bir konuşma yapan İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler, koronavirüs salgınının başından beri sürecin yönetilmesiyle ilgili eksiklikleri dile getirdik. Şeffaflık olmadığını söyledik. Başlangıçta Sağlık Bakanlığı'nın yıpranmaması için eleştirilerimizi sert tutmadık. Ancak yaşanan eksiklikler öyle bir noktaya geldi ki, özellikle yazın girilen ve bizim onaylamadığımız, riskli bulduğumuz hızlı açılma süreci sonrasında adeta salgın bitti havası oluşturuldu. Salgın İstanbul'dan bütün Anadolu'ya yayıldı."

Salgının iyi yönetilmediğini ifade eden Küçükosmanoğlu,"İstanbul başta olmak üzere ülkede salgın yönetimi iyi sürdürülmüyor. Biz alınan önlemlerin yeterli olmadığını söylüyor ve acilen 2 haftalık tam kapanma talep ediyoruz. Bu süreçte devletin kaynaklarının vatandaşlar için kullanılması gerekmekte. Çalışamayan, sosyo-ekonomik kayıplar yaşayan işçiler, emekçiler, küçük esnaf desteklenmelidir. Böyle bir destekle girilecek tam kapanmayla salgın biraz olsun kontrol altına alınabilir. Aksi halde canlarımızı kaybetmeye devam edeceğiz. Dün, sadece bir günde 5 meslektaşımızı kaybettik. Artık yeter" şeklinde konuştu.

ito istanbul tabip odası osman küçükosmanoğlu istanbul anadolu virüs salgın