İstanbul Taksiciler Odası Başkanı, Tacizci Taksicilerin Mesleğe Geri Dönmesini İstiyor

TAKİP ET

İstanbul'daki taksi tartışmasının taraflarından biri olan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyup Aksu'nun "taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi" maddesinin kaldırılmasını istediği ortaya çıktı.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyup Aksu, Toplu Ulaşım Hizmetleri Kalitesi Değerlendirme Sistemi’nde (TUDES) değişiklik için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) açtığı davada, 'taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi' maddesinin kaldırılmasının istedi. Aksu'nun talebi kabul edilirse, taciz suçundan ruhsatı iptal olan taksiciler yeniden şoförlük yapabilecek.

Aksu başka maddelerle birlikte tacizle ilgili maddenin de kaldırılması için İBB’ye dava açtı.

"Tacizi Yapan Ahlaksız Bile Bunu Savunamaz"

Daha önce sekiz yıl İstanbul Taksiciler Esnaf Odası başkanlığı yapan, şu anda da Türkiye Esnaf Vakfı başkanlığına devam eden Yahya Uğur, Diken’e verdiği demeçte durumu şöyle yorumladı:

"Tacizi yapan ahlaksız adam, o bile bunu savunamaz. Bunu yapmak ahlaksızlıktır. Böyle bir şeyde başını önüne eğer susar. Eyup Aksu gerçekten taksicileri temsil etmekten çok uzaklaşmış. Hatta insani değerleri bile ayak altına almış."

"Eyup Aksu Hariç 17 Bin Taksici Bundan Rahatsız"

Bir taksi şoförü ise şunları söyledi:

“Eyup Aksu hariç 17 bin 394 taksici bundan rahatsız. Bunu bir de kurum olarak yapıyor. Kurumun avukatını bu işlerde kullanıyor. ‘Taciz maddesi kaldırılsın, taciz suç olmaktan çıkarılsın’ derken taksicilerin istemediği bir şeyi taksicilerin parasından ödeyerek yapıyor bunu. Taciz nasıl savunulabilir aklım almıyor."

istanbul taksi eyup aksu taksiciler odası taciz