İstanbul Ticaret Odası, Banka Kredilerinin Ertelenmesini Talep Etti

TAKİP ET

İTO Başkanı Şekip Avdagiç, pandemi sebebiyle yaşanan zorluklara işaret ederek banka kredisi ödemelerinin ertelenmesi talebinde bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekip Avdagiç, kredi ödemelerinin ertelenmesi talebiyle  “Salgının tüm dünyada ticaret ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artarak sürüyor. Bu süreçte ülkemizde yoğun kapanma yaşayan işletmelerimizin bu aydan itibaren, geçen 12 ayın kredi yüküne karşı desteğe ihtiyacı var” dedi.

Banka kredi sürecine ihtiyaç duyulduğunu belirten Avdagiç, "Birçok işletmemiz salgın süresince geçmişteki cirolarından uzak bir noktada. Bu sektörlerimiz için devam eden kredi ödemelerini yapmak, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek ve aynı anda işletme sermayelerini karşılayarak istihdamlarını korumak oldukça zor. Banka kredilerinde salgın kısıtlamalarından yoğun şekilde etkilenen sektörlerimiz için yeni bir sürece ihtiyaç var. Birincisi, kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi. Halihazırda kredi ödemelerini gerçekleştirmekte zorlanan firmalarımız için taksitlerde öteleme ve yeniden yapılandırmaya gidilmesi yararlı olur. İkincisi en az 6 ay ödemesiz KGF destekli yeni kredi olanaklarının sunulması. Bu iki ayak reel sektörü rahatlatıp, taze güç verecektir. Bu tedbirler, içinden geçtiğimiz dönemi en az hasarla atlatmamızın en önemli destek ayakları olacaktır'' şeklindeki açıklamasıyla banka kredilerinin 6 ay süreyle ertelenmesi ve en az 6 ay ödemesiz Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli yeni kredi olanaklarının sunulması talebinde bulundu.

 

banka kredisi erteleme ödeme istanbul ticaret odası başkanı ito şekip avdagiç