İstanbul Turancılar Derneği, Behiye Ediz için 'Türkiye Türktür, Türk Kalacak' Yürüyüşü Yaptı

TAKİP ET

İstanbul Turancılar Derneği, 12 yaşındayken evine zorla giren bir kaçak göçmen tarafından vahşice öldürülen Behiye Ediz için "Türkiye Türktür, Türk kalacak" yürüyüşü düzenledi.

İstanbul Turancılar Derneği, 12 yaşındayken evine zorla giren Suriyeli bir kaçak göçmen tarafından vahşice öldürülen Behiye Ediz için "Türkiye Türktür, Türk kalacak" yürüyüşü düzenledi. İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Rıhtım Atatürk Heykeli'nin önünde toplanan dernek üyeleri, Behiye Ediz'i anma etkinliği gerçekleştirdi.

İstanbul Turancılar Derneği Başkanı Taha Numan Tekin yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelerde bulundu:

"Düzensiz göç bir iç güvenlik sorunudur. En güvenli yerinde yuvasında olan bir Türk evlâdı, evinin kapısı bir kaçağın kırması ve boğazını kırması suretiyle hayatını kaybetti. Annesi bıçaklandı.

Behiye Ediz bir Türk evlâdıydı, Atatürk heykelinde gördüğünüz çocuklar gibi okulda olması gerekirken şu an kabirde. Başka Türk çocukları da ölmesin diye Behiye Ediz'i unutmayın.

Belki milletimize ibret olur ve çocuklarımızın geleceği kana bulanmaz diye, buraya kana bulanmış bir çocuk maketi bırakıyoruz."

Basın açıklamasının ardından, Kadıköy Rıhtım'da sergilenmek üzere, Atatürk ve Türk çocukları heykelinin önüne Behiye Ediz'i temsilen kana bulanmış, çocuk boy cansız manken bırakıldı.

 

 

istanbul turancılar derneği behiye ediz yürüyüş