İstanbul'un Tarihi Surlarında Derin Çatlaklar Oluştu: AKP'li Belediye Bir Kısmını Düğün Salonu Olarak Kullanıyor

TAKİP ET

İstanbul'un kara surlarında derin çatlaklar oluştu.

Birgün'ün haberine göre İstanbul Kara Surlarında derin çatlaklar oluştuğu görüldü.

Roma İmparatorluğu’ndan bu yana ayakta kalan Kara Surlarının altıncı kulesinde görülen görüntüler, çatlaklara doğru şekilde müdahale edilmediği sürece yaşanabilecek küçük bir olayda bile yıkılabileceği endişesi yarattı.

Birgün'den Umut Serdaroğlu'nun haberine göre, görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayan Arkeolog Ömer Faruk Yavaşçay, surların korunmasından sorumlu olanların AKP’li Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olduğunu söylerken, kulenin son durumunu bildirdiği zaman sadece İBB’nin kendisine geri dönüş yaptığını, Fatih Belediyesi’nin ise kendisiyle hiçbir temasının olmadığını aktardı.

Sur bölgesinde birçok alanın restore edilmediğini belirten Ömer Faruk Yavaşçay, özellikle AKP'li Fatih Belediyesi tarafından bu alanların düğün salonu olarak kullanıldığının altını çizdi.

Yavaşçay "Restore edilmemiş yerlerde depo olarak kullanılan alanlar ve hatta düğün salonu olarak kullanılan yerler var. Bu alanların bu şekilde kullanılmasını organize eden ise Fatih Belediyesi" dedi. 1960’larda bölgede “Kennedy Caddesi” yapılırken bazı kulelerin bilerek yıkıldığını belirten Yavaşçay, “Şimdi de Haliç ve Marmara surları restore edilmediği müddetçe tamamen yok olacak. 1500 yıllık bu eserin korunması için her şey yapılmalı” diye konuştu. 

tarihi surlar istanbul derin çatlaklar istanbul büyükşehir belediyesi fatih belediyesi istanbul surları