İstanbul Valiliği Boğaziçi Gösteri ve Yürüyüşlerini Yasakladı

TAKİP ET

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Beşiktaş ve Sarıyer'deki gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını ifade etti.

Sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Ali Yerlikaya, paylaşımında, "Saygıdeğer İstanbullular, Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin, Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

Partili cumhurbaşkanının kayyum rektör ataması sonrası başlatılan eylemler valilik kararına rağmen devam edecek gibi görünüyor.

boğaziçi boğaziçi rektör Boğaziçi Dayanışması boğaziçi öğrencileri boğaziçili boğaziçi üniversitesi melih bulu rektör eylem boykot tutuklama boğaziçi tutuklama akademisyenler protesto sırt döndü sırtlarını dönd