İstanbul Valiliği İşlem Yapılan Düzensiz Göçmen Sayısını Açıkladı

TAKİP ET

İstanbul Valiliği 1 Ocak-15 Nisan 2022 tarihleri arasında işlem yapılan göçmen sayısını açıkladı.

İstanbul Valiliğinden, yasadışı göçmenlere dair açıklama yapıldı.

Valiliğin paylaştığı sayılar, İstanbul'daki düzensiz göçmen sorununun boyutunu gözler önüne serdi. Valiliğin açıklamasında"İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünce 2021 yılında 71.959 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldı. Bu kişilerden 23.072’si İstanbul’dan sınırdışı edilirken, 39.525’i ise sınırdışı işlemleri yapılmak üzere diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildi." ifadeleri yer aldı.

Valilik, 1 Ocak-15 Nisan 2022 tarihleri arasında da  4.661’i Afganistan, 1.418’i Pakistan olmak üzere toplam 18.781 düzensiz göçmen hakkında işlem yapıldığını ve bu kişilerden 7.684’ü İstanbul’dan sınırdışı edildiğini, 7.590’ının ise sınırdışı işlemleri için diğer illerdeki geri gönderme merkezlerine sevk edildiğini bildirdi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Bunlar arasında sosyal medya üzerinden silah ve kesici aletlerle paylaşım yapan Afganistan uyruklu (A.A), çocuğa yönelik cinsel taciz suçuna karışan Fas Uyruklu (H.I), sokakta yürüyen kadınların gizlice videolarını çeken Pakistan uyruklu (Z.W), (U.M), (M.K) ve adlı şahıslar, güvenlik güçlerimizce yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanmışlardır.

Benzer mahiyette paylaşımda bulunan Pakistan uyruklu (T.M.S) sınır dışı edilmiş, sokak ortasında sandalye ile oturarak tartışma çıkaran Suriyeli (H.H), Pakistan uyruklu (C.R) ve (N.M) ile gasp olayına karışan Libya uyruklu (A.M.D) isimli şahıslar geri gönderme merkezlerine alınmış olup, sınırdışı işlemleri devam etmektedir.


istanbul valiliği düzensiz göçmen göçmen yasadışı göçmen sınırdışı