İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Alınan Yeni Tedbirleri Açıkladı

TAKİP ET

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, alınan tedbirler kapsamında yeni mesai düzenlemesine gidildiğini duyurdu.

İstanbul'da salgına karşı yeni mesai düzenlemesine gidildi. Konuyla alakalı açıklama gerçekleştiren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kamu kurumlarının dönüşümlü olarak çalışacağını ifade etti.

Yerlikaya “İdareci pozisyonda olanlar hariç 60 yaş ve üstü çalışanlar, hamileler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu bulunan kadın personel idari izinli sayılarak, evden çalışabilecek. Bunların dışındaki personelimiz ise haftalık olarak dönüşümlü çalışacaklardır” ifadeleriyle İstanbul'da esnek çalışma düzenine geçildiğini duyurdu.

Canlı yayında konuşan Vali Yerlikaya şunları söyledi:

"Hepimiz için sağlığımız için sanayi kesiminde çalışanların sabah saat 07.00'da mesaiye başlaması kararlaştırıldı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi'den itibaren uygulanmaya başlayacak. Sanayi kesiminde çalışan kardeşlerimiz sabah saat 07.00'da mesaiye başlayacak.

İstanbul’da 5 milyon 300 bin çalışanımız var. Özel sektörde de kademeli ve esnek mesai uygulaması da olmazsa olmazdır. Sanayi kesiminde yaklaşık 1 milyon 300 bin çalışanımız var. Sendikalarımız, meslek odalarımız, iş dünyası STK'larımız ile istişareler ettik. Salgının üstesinden birlikte gelecek birlikte başaracağız."

 

esnek çalışma istanbul valiliği istanbul valiliği esnek çalışmaya geçtiğini duyurdu dönüşümlü çalışma canlı yayında açıklama ali yerlikaya istanbul valisi açıkladı istanbulda hangi düzenlemeler olacak salgın koronavi