İstanbul Valisi Özel Araçların Trafiğe Çıkışını Yasakladı: Şehre Havadan ve Karadan Erişim Durdu

TAKİP ET

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, özel araçların trafiğe çıkışını yasakladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada sürmekte olan olumsuz hava koşulları nedeniyle özel araçların saat 13.00'a kadar trafiğe çıkışına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer İstanbullular, alınan son meteorolojik raporlara göre, ilimizde olumsuz hava koşulları devam etmektedir. Bu nedenle; bugün saat 13.00’e kadar; toplu taşıma ve görevli araçlar dışındaki özel araçların trafiğe çıkışına müsaade edilmeyecektir. Anadolu ve Trakya istikametlerinden şehrimize araç giriş kısıtlaması devam edecektir. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirileecktir. Göstereceğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ederiz."

Şehre Karadan ve Havadan Ulaşım Tamamıyla Kesildi

Vali Ali Yerlikaya'nın aldığı kararla trafiğe tüm özel araçların, motosikletlerin ve elektrikli scooter'ların çıkışı, ayrıca motokuryelik yasaklandı. Ayrıca İstanbul'a Trakya ve Anadolu'dan araç girişleri askıya alındı.

Bunun yanı sıra İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında tüm uçuşlar durduruldu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın emriyle yola çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun uçağı Atatürk Havalimanı'na inmek zorunda kaldı. 

Yani İstanbul'a karadan ve havadan girişler tamamıyla kesildi.

Erdoğan'ın Bakanları İstanbul Havalimanı'na İnemedi: Uçak Atatürk Havalimanı'na İndi

istanbul kar valisi ali yerlikaya özel araçların trafiğe çıkışı çıkışını yasakladı şehre ulaşım kesildi