İstanbul ve Ankara'da Taksi Ücretlerine Zam

TAKİP ET

Taksilerde indi-bindi ücretleri Ankara'da 50 lira, İstanbul'da ise 75 lira oldu.

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, günlerde yaptığı açıklamada, akaryakıta yapılan zamların taksici esnafını olumsuz etkilediğini belirtmişti.

Yaşanan bu zamların esnafların gelirini olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Yiğiner, esnafın kar marjının azalması nedeniyle indi-bindi, açılış ve kilometre fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 civarında zam yapmak zorunda kaldıklarını söylemişti.

Motorine Zam Yapıldı

Akaryakıtta ÖTV Tutarları Arttı: Benzin ve Motorine 5 Lira, LPG'ye 4 Lira Zam

Bu değişikliklerle birlikte Ankara'da indi-bindi ücreti 50 liraya, açılış ücreti 18 liraya, kilometre ücreti ise 15 liraya çıkarılmıştı.

Ankara'daki zam haberlerinin ardından İstanbul'da da taksiciler, indi-bindi ücretlerine zam yaptılar. Birçok vatandaşın şikayetçi olduğu taksi bulma güçlüğüne ek olarak İstanbul'da indi-bindi taksi ücreti 75 TL olarak belirlendi.

AKP Rutini: Motorine 12 Temmuz'da Zam Gelmesi Bekleniyor

Mehmet Yiğiner, yaptığı açıklamada, yedek parça, sanayi masrafları, trafik sigortası ve Bağ-Kur gibi gider kalemlerine yapılan zamların yanı sıra akaryakıta gelen ciddi zamların da esnafı zor durumda bıraktığını vurgulamıştı.

Bu durumda esnafların ayakta kalabilmek için fiyatlara zam yapmak zorunda kaldığını ifade etmişti.
 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Taksi taksi taksi zammı taksi ücretlerine zam Zam