İstanbul Zaim Üniversitesinde Bu Yıl Üniversite Birincisi Bir Uygur Türkü Oldu: Genç Kız Doğu Türkistan'daki Soykırıma Dikkat Çekti

TAKİP ET

Bu yıl İstanbul Zaim Üniversitesinde, üniversite birincisi öğrenci Uygur Türkü bir genç kız oldu. Güzel Payzullayev adlı genç kız, mezuniyet törenindeki konuşmasında Doğu Türkistan'da yaşanan Çin soykırımına dikkat çekti.

Bu yıl İstanbul Zaim Üniversitesinde, üniversite birincisi öğrenci Uygur Türkü bir genç kız oldu. Güzel Payzullayev adlı genç kız, mezuniyet törenindeki konuşmasında Doğu Türkistan'da yaşanan Çin zulmüne dikkat çekti.

İngilzice Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümünü birincilikle bitirdiği gibi Üniversite genelinde de birincilik derecesini elde eden Payzullayev, şunları söyledi:

"Kazakistan doğumlu bir Uygur Türkü olarak bir konuya dikkat çekmek isterim. Çoğumuzun aileleri bugün burada ve mutluluğumuzu birlikte yaşıyoruz fakat bizim gibi mezun olan birçok Doğu Türkistanlı arkadaşımız ne yazık ki orada yaşanan acımasız soykırım sebebiyle mutluluğunu aileleriyle paylaşamıyor. Bu durumun artık son bulmasını ve zulmün sona ermesini istiyorum. Umutlarını yitirmeden mezun olmayı başaran tüm kardeşlerimi ayrıca tebrik ediyorum."

Güzel Payzullayev İstanbul Zaim Üniversitesi İZÜ Uygur Türkü Doğu Türkistan Çin Kazakistan üniversite birincisi Uluslararası Ticaret ve Finansman