İstanbul Ziraat Odası Başkanı: Hafta Sonu Vurgun Yaptılar, 15 Güne Yağ Fiyatları Düşecek

TAKİP ET

İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, 15-20 güne yağ fiyatlarının düşeceğini iddia etti.

Yeni Şafak'ın haberine göre İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, ayçiçek yağında "hafta sonu vurgun yapıldığını" iddia etti.

Rus donanmasının Türkiye'ye ayçiçek yağı taşıyan gemilerin Azak Denizi'nden çıkışına izin vermemesi üzerine ayçiçek yağı fiyatlarının çok artacağı dedikodularıyla vatandaşlar marketlere akın etmiş ve kuyruklar oluşmuş, izdiham yaşanmıştı.  Türkiye'nin ayçiçek yağı üretiminde yüzde 65-70 oranında kendisine yeten bir ülke olduğunu belirten İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, "Kalan yüzde 30'u ithal ediyoruz. İddia ediyorum ki yıl sonuna kadar yağ ithal etmeyelim yine de sıkıntı yaşamayız. Raflara gelirsek, 2-3 günde bir ürünün stoku bitmez. Ürün zaten 1 aydır rafta duruyor. Bunun adı stokçuluktur. Hafta sonu inanılmaz sayıda yağ satışı yapıldı ve çok büyük bir kazanç elde edildi vatandaşın üzerinden. 15-20 gün sonra yağ fiyatları düşecek. Türkiye'de ne zeytinyağı ne de ayçiçek yağı sorunu vardır. Türkiye'de stokçuluk sorunu vardır" diye konuştu.

"Bu Kriz Yapay Bir Kriz"

"Muhalif medyada da bu görüntülerin özellikle servis edilmesi, kriz varmış gibi lanse edilmesi tamamen planlıdır" diyen Demir, "Daha önce yapamadıklarını 2022'de gıda üzerinden, ekonomi üzerinden yapmaya çalışıyorlar. Korku anındaki reaksiyonları iyi biliyorlar. Bunun üzerinden oynuyorlar. Kazanan yine kaostan beslenenler oluyor. Bu kriz yapay bir kriz ve tamamen algılarla yönetiliyor. Devletimiz en kısa sürede buna çözüm bulacaktır" ifadelerini kullandı.

istanbul ziraat odası başkanı ömer demir ayçiçek yağı vurgun 15 20 gün sonra fiyatlar düşecek