İstanbul'da 10 Numara Yağ Operasyonu

TAKİP ET

Atık yağları belirli işlemlerden geçirdikten sonra piyasada 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıta çevirerek sattıkları belirlenen şebekeye operasyon düzenledi.

Atık yağların belirli işlemlerden geçirilerek akaryakıta dönüştürüldükten sonra piyasaya sürüldüğü bilgisini alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphelileri yakalamak üzere operasyon başlattı. 

Organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere atık yağ elde edilen diğer sanayi bölgeleri ve tamirhaneleri takibe alan jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalarla rutin olarak yağ toplayan A.S.B., K.G., M.Ş.Ö., H.B.ve T.B.'nin işlemi biterek kullanıma hazır hale getirilen akaryakıtı lojistik işleri yapan TIR ve otobüs garajlarına sattığını belirledi. 

Düzenek Kurmuşlar 

Ekipler şüphelilerin atık yağları kaçak olarak kurulan tesislere taşıdığı ve buradaki tesis içerisindeki reaktörde ısıtarak  belirli sistemler ile damıttıklarını ve asitleme sonrasında topraklama tanklarına aktarılan ürünleri dinlendirdikten sonra filtreleyerek solvent, tiner gibi endüstriyel diğer petrol ürünleri ile inceltilerek kullanıma hazır hale getirdiklerini belirledi.

Suçüstü yapılan şüpheliler operasyonun ardından adliyeye sevk edildi. 

gabze istanbul atık yağ 10 numara jandarma operasyon