İstanbul'da 1000 Yeni Taksi Plakası Teklifi Reddedildi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında dolmuş ve minibüsçüler için talep edilen 1000 yeni taksi plakası teklifi merkezi hükümet temsilcilerinin oy çokluğu ile reddedildi.

İBB UKOME toplantısı Yenikapı Avrasya Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantıda İBB'nin 250'si dolmuşçu ve 750'si de minibüsçü için talep ettiği 1000 yeni taksi plakası teklifi de gündeme geldi.

Geçen ay gerçekleşen UKOME toplantısında 5 bin kiralık taksi plakası önerisinden ayrı olarak gündeme getirilen 1000 plakayı içeren teklif, merkezi hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedildi. Teklifin gelecek ay gerçekleşecek UKOME toplantısında yeniden gündeme alınması öngörülüyor.

Taksi Ücretlerine Zam

Toplantıda taksi ücretlerine yapılan yüzde 11’lik zammın yanı sıra kısa mesafe ücreti  13 liradan 14,50 liraya çıkartıldı. Zammı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Belediyemizin yüzde 11 oranında bugün ulaşım tarifelerine zam yapmasına az bulduk. Bizim talebimiz yüzde 25 oranındaydı" dedi.

ibb taksi istanbul taksi zammı