İstanbul'da 436 Yasa Dışı Göçmen Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul Valiliği 19 Ağustos'ta gerçekleştirilen operasyonlarda 436 yasa dışı göçmenin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul’da 19 Ağustos’ta 16 ilçemizde yapılan kontroller sonucu, 170'i Afgan, 266'sı diğer uyruklardan olmak üzere toplam 436 düzensiz göçmen yakalandı. Düzensiz göçmenler, sınır dışı işlemlerinin yapılması için Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezine teslim edildi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Kaç Yasa Dışı Göçmen Var?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamalarda muhalefetin Türkiye'de bir buçuk milyona yakın yasa dışı göçmen bulunduğuna ilişkin iddialarının doğru olmadığını iddia etmiş, "Türkiye'de şu an 300 bin Afganistanlı göçmen bulunmaktadır" demişti.

Bunun yanında Erdoğan "Afganistan halkı bizim Müslüman kardeşlerimizdir, biz onlara kapımızı kapatacak değiliz. Yatırımlar yapan yatırımcılarımızı da bırakamayız. Bunları Kabil’den İslamabad’a oradan ülkemize getirmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarına resmi Twitter hesabından yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "Bir televizyon programında 'sığınmacı alacağız, bu bir cibilliyet meselesi' diyorsun; yarım saat sonra uyanıp 'sınırlara duvar örüyoruz' diyorsun. Bir dediğin diğer dediğini tutmuyor. Ne söylediğinin farkında değilsin.

Erdoğan yineliyorum: Gel milletimize dönelim, onlar söylesinler; bu ülkeye akın akın sığınmacı geliyor mu, gelmiyor mu? Etraflarına bakarak mahallelerinden söylesinler, belli ki sen saraylardan göremiyorsun" demişti.

İstanbul'da 436 Yasa Dışı Göçmen Yakalandı